• Is het ook vaak druk in je hoofd? Ben je goed in alle voors en tegens in je hoofd afwegen, keer op keer op keer. Ben je heel erg kritisch op jezelf en voer je complete debatten in je hoofd?

  Dit gepieker noem ik het kakelend kabinet

  Je BENT niet je gedachten, je HEBT gedachten. We zijn als mens nu eenmaal gebouwd met een brein en dat brein kletst de hele dag. Dan hebben we ook nog de pech dat het brein makkelijker negatieve gedachten oppakt dan positieve gedachten. En die twee feiten bij elkaar opgeteld zorgt voor een boel gepieker en stress.

  Al die gedachten is het kakelend kabinet op jouw schouder. Al die stemmetjes in je hoofd.

  Maak kennis met rampen Ria

  Ik ben zelf heel erg goed in rampscenario’s maken in mijn hoofd. Zeker als we met het vliegtuig op pad gaan… Crashende vliegtuigen, ik verzin alle rampen bij elkaar. Ik ben niet echt dol op vliegen en ik heb standaard voorafgaand aan een vlucht nachtmerries en ook hele wakkere nare gedachtes over vliegtuigen.

  Nu gaan wij deze zomer met het gezin met het vliegtuig… Je raadt het al. Vorige week begon het weer. Midden in de nacht werd ik wakker van een crashend vliegtuig. Gelukkig weet ik inmiddels beter en kon ik mijzelf direct toespreken “dit hoort bij mij, het is Rampen Ria die weer opspeelt” en zo kon ik de gedachten stoppen en weer heerlijk verder slapen.

  Ik heb het kakelende rampen figuur Rampen Ria genoemd. En elke keer dat ik in een situatie de ramp zie (ik heb het echt veel vaker dan alleen bij vliegreizen) dan zeg ik “oké Rampen Ria, je hoort bij mij, maar ik hoef je niet serieus te nemen” en dan kan ik het los laten.

  Kritische Carla, Perfectionistische Patty, Zuinige Zoë

  Zo hebben we een heel kabinet op onze schouder zitten. Een aantal voorbeelden:

  • Ben je heel perfectionistisch? Kunnen dingen altijd beter en mooier? Zit er soms een Perfectionistische Patty op jouw schouder?
  • Vind je het lastig om geld uit te geven, ben je altijd bang voor tekort?  Heb je dan een Zuinige Zoë op je schouder tetteren?
  • Wil je altijd dingen op jouw manier doen, is er altijd een eigenwijs stemmetje op je schouder namelijk Eigenwijze Emma?
  • Word je snel boos en tettert dan Boze Betty in jouw hoofd?

  Heel vaak brengen deze “personen” ons ook iets. Dankzij Rampen Ria ben ik altijd heel bewust van nooduitgangen, dat kan ook van pas komen!
  Door Zuinige Zoë ben je misschien heel bewust met geld bezig en voorkom je schulden.
  Met hulp van  Perfectionistische Patty heb je misschien het werk dat je nu hebt, juist omdat je nauwkeurig bent.

  Je mag zelf invullen wat jouw voordeel is, op welke manier het stemmetje je ook helpt. Het gaat erom dat je haar leert omarmen. Weg duwen heeft geen zin, vroeg of laat komt ze toch weer terug. Ga haar herkennen, erkennen en waarderen. En dan kun je haar laten zwijgen als het je niet helpt.

  Jij bent de regisseur

  Jij bent de regisseur van jouw kakelende kabinet, jij beslist wie je spreektijd geeft en wat je uiteindelijk uitdraagt naar de buitenwereld.

  Je intuïtie staat los van dit kakelende kabinet. Intuïtie zit niet op je schouder in je oor te tetteren. Je intuïtie zit in je buik, onder je navel. Daarom noemen we het een onderbuik gevoel, een gevoel dat je niet kunt verklaren.

  Hoe meer je intuïtie ontwikkeld is, hoe meer je erop kunt gaan vertrouwen en hoe minder je naar je kakelende kabinet hoeft te luisteren.

  Met andere woorden, het wordt ook rustiger in je hoofd en lijf als je meer naar je intuïtie gaat luisteren.

 • Gun jij andere vrouwen ook meer positiviteit? Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken. 

  "Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen" 

GRATIS 3 gouden tips voor meer balans

Ben jij vaak druk in je hoofd en zou je best wat meer rust en balans willen?

 • Minder stress
 • Minder piekeren
 • Meer balans

Bij tip 3 ontvang je nu een extra cadeautje!

Ik heb ook een hekel aan spam en zal zorgvuldig met je gegevens omgaan.

x