• Heb je ook wel eens het gevoel dat je leeg gezogen wordt door anderen?
  Dat je ineens moe en neerslachtig bent?
  Of dat je goede humeur als sneeuw voor de zon verdwenen is bij sommige personen?

  Als je dit herkent, dan ben je waarschijnlijk (hoog)gevoelig en pik je andermans stemming op. Je hebt ineens allemaal gevoelens die helemaal niet van jou zijn. Het is alleen vaak lastig te herkennen of dit jouw gevoel is of de stemming van een ander die je overgenomen hebt.

  Lachen werkt aanstekelijk, maar negatieve energie ook!  

  Het is moeilijk om nors te blijven kijken als de persoon tegenover jou aanstekelijk zit te lachen. Houd je gezicht dan maar eens in de plooi!
  Exact hetzelfde werkt het met negatieve stemmingen. Als de ander somber of neerslachtig is, kun jij dat als (hoog)gevoelig persoon overnemen.

  Hieronder volgen 6 tips om de negatieve energie van anderen te stoppen.

  1) Herken je gevoeligheid

  Ga herkennen wanneer je stemmingen van anderen over neemt. Herkenning komt voor de verandering. Pas als je in de gaten hebt wat er gebeurt, kun je ook actie gaan ondernemen. Schrijf ervaringen voor jezelf op. Ervaringen die jij je nu kunt herinneren, maar ook nieuwe ervaringen die je de komende tijd mee maakt. Zo analyseer je wanneer er wat gebeurt. En probeer na te gaan of het wel jouw gevoelens waren of die van de ander.

  2) De witte koepel

  Als je (hoog) gevoelig bent, visualiseer dan ’s morgens een witte koepel om je heen. In deze koepel zit alleen jouw fijne, liefdevolle energie. De koepel werkt als een ballon, je kunt er wel tegenaan duwen, dan vervormt deze, maar je komt niet bij de inhoud.  Negatieve energie kan niet in jouw witte koepel komen.

  Hier hoef je niet hard voor te werken. Visualiseren en dan los laten is voldoende! Je mag er gewoon op vertrouwen dat de koepel voor jou werkt.

  3) Plaats een spiegel

  Als je merkt dat je last hebt van de energie van jouw gesprekspartner, plaats dan in gedachten een spiegel tussen jullie met de spiegelkant naar de ander. Zo kaatst de negatieve energie terug naar de persoon zelf.

  Het is heel verrassend hoe goed dit werkt! De ander heeft niets in de gaten en jij kunt weer bij jezelf blijven en luisteren, zonder last te hebben van de energie van de ander.

  Sommigen gebruiken hier een roos voor in plaats van een spiegel. De werking is hetzelfde, kies wat voor jou werkt.

  4) Focus op je ademhaling

   
  Als je last heb van energieën om je heen, focus dan op je ademhaling, diep onder in je buik (onder je navel). Het zorgt ervoor dat je bij jezelf kunt komen, daar zit jouw kern, jouw intuïtie en jouw liefdevolle energie. Feitelijk zoek je op deze manier de rust in jezelf op.

  5) Omring jezelf met positieve mensen

  Je bent het gemiddelde van de 5 personen waar je het meest mee om gaat.

  Zorg dat die 5 personen mensen zijn met een positieve energie, waar je blij van wordt, die liefde en licht verspreiden.

  Het helpt jou om zelf positief in het leven te staan en een fijne energie op te bouwen.

  6) Ontwikkel je intuïtie 

  Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jouw intuïtie ontwikkeld is, hoe meer je bij jezelf kunt blijven.

  Dankzij het ontwikkelen van je intuïtie voel jij direct aan wat er aan de hand is en kun je jouw eigen energie beschermen. Je herkent dat het gevoel over de ander gaat en niet over jou! Als je dat herkent, dan pas kun je er afstand van nemen.

  Je kunt juist met compassie luisteren naar de ander, als het jou niet overspoelt. Je helpt een ander meer door luisteren dan door mee huilen. Als je echt luistert voelt de ander zich begrepen. En na zo’n gesprek kun jij het weer los laten, zit je nog steeds in jouw eigen fijne energie.

  Liefs,

 • Gun jij andere vrouwen ook meer positiviteit? Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken. 

  "Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen" 

 • Nog meer tips en inspiratie:

 • Ontspullen voor rust in je hoofd en je huis – 11 tips

  Ontspullen in huis zorgt voor meer rust in je hoofd. Een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd. Probeer het maar eens! Ik geef je 11 tips om met ontspullen te beginnen. Door spullen weg te doen, wordt je leven lichter. Hoe meer spullen je verzamelt, hoe groter de ballast die je met je mee draagt.

  Lees verder

 • 3 tips voor een ontspannen Kerst

  Heb je zin in de Kerst of zie je op tegen de drukte en verplichtingen? Met deze 3 tips wordt de Kerst een stuk gezelliger en meer ontspannen! 1) Geniet van de mensen om je heen Uiteindelijk gaat het niet om de kerstboom, het eten, hoe schoon het huis is of de cadeautjes. De kern van het leven

  Lees verder

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.

GRATIS 3 gouden tips voor meer balans

Ben jij vaak druk in je hoofd en zou je best wat meer rust en balans willen?

 • Minder stress
 • Minder piekeren
 • Meer balans

Bij tip 3 ontvang je nu een extra cadeautje!

Ik heb ook een hekel aan spam en zal zorgvuldig met je gegevens omgaan.

x