• Als er iets subjectief is, dan is het ons brein wel… Onze gedachten komen voor een groot deel voort uit hoe we opgegroeid zijn en onze omgeving. We zijn super beïnvloedbaar.

  Je bent het gemiddelde…

  Wist jij dit? Je bent het gemiddelde van de 5 personen waar je het meest mee om gaat! Ja echt!

  Tijdens het opgroeien heb jij de meningen en oordelen van je ouders als waarheid aangenomen. Vervolgens hebben leraren, vriendjes en vriendinnetjes en mensen waar je verder veel mee om ging ook invloed gehad op het vormen van jouw wereld.

  Hier is uiteindelijk jouw huidige wereld uit voort gekomen. De meningen en oordelen die jij nu hebt.

  Door de Wet van de Aantrekkingskracht, zal jouw vriendenkring bestaan uit mensen die aansluiten bij jouw (denk)wereld. Toen ik eenmaal mijn hooggevoeligheid ontdekt had, begon het mij pas op te vallen hoeveel van mijn vriendinnen ook hooggevoelig zijn… toch bijzonder, hoe je dit onbewust aan trekt.

  Hoe zou het zijn om die gekleurde bril van meningen en oordelen eens af te zetten, om objectief naar de wereld te kijken?
  Om te proberen dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Als iemand iets onaardigs zegt, om dan eens daarachter te kijken. Wat zou maken dat die persoon dat zegt? Welke angst zit daar achter?

  Wil dat zeggen dat je alles maar toe moet staan en goed moet vinden?

  Nee, uiteraard niet. Het is super belangrijk om je grenzen te bewaken en aan te geven. Op een rustige manier, zonder hier een oordeel over de ander aan te verbinden. Een aantal voorbeelden:

  •  ik heb er last van als de muziek hard staat
  •  ik vind het niet prettig als er tegen mij geschreeuwd wordt
  •  als het rommelig is in de kamer kan ik niet rustig gaan zitten

  Met andere woorden, je geeft je boodschap in IK-BOODSCHAPPEN.

  Als je namelijk in jij-boodschappen communiceert, voelt dat voor de ander direct als een aanval en zal de ander in de verdediging schieten. Voor je het weet zit je dan in een vervelende discussie.
  Dus houd het altijd bij jezelf en communiceer in ik-boodschappen. Probeer eens hoe de ander dan reageert, je zult verbaast staan hoeveel beter en fijner dit werkt.

 • Gun jij andere vrouwen ook meer positiviteit? Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken. 

  "Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen" 

 • Nog meer tips en inspiratie:

 • Ontspullen voor rust in je hoofd en je huis – 11 tips

  Ontspullen in huis zorgt voor meer rust in je hoofd. Een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd. Probeer het maar eens! Ik geef je 11 tips om met ontspullen te beginnen. Door spullen weg te doen, wordt je leven lichter. Hoe meer spullen je verzamelt, hoe groter de ballast die je met je mee draagt.

  Lees verder

 • 3 tips voor een ontspannen Kerst

  Heb je zin in de Kerst of zie je op tegen de drukte en verplichtingen? Met deze 3 tips wordt de Kerst een stuk gezelliger en meer ontspannen! 1) Geniet van de mensen om je heen Uiteindelijk gaat het niet om de kerstboom, het eten, hoe schoon het huis is of de cadeautjes. De kern van het leven

  Lees verder

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.

GRATIS 3 gouden tips voor meer balans

Ben jij vaak druk in je hoofd en zou je best wat meer rust en balans willen?

 • Minder stress
 • Minder piekeren
 • Meer balans

Bij tip 3 ontvang je nu een extra cadeautje!

Ik heb ook een hekel aan spam en zal zorgvuldig met je gegevens omgaan.

x