Tarieven

Tarieven
Holistisch Therapie Sessie 60 minuten* € 90,-
Holistisch Therapie Sessie 30 minuten* € 45,-
Holistisch Therapie Sessie 15 minuten* € 22,50
Holistisch Therapie Sessie 15 minuten* € 22,50
Holistisch Therapie Sessie op afstand
15 minuten
€ 15,-
Rust in je hoofd Academie lidmaatschap € 39,- per maand
Reiki 1 € 135
Reiki 2 € 166
Reiki Therapeut Opleiding € 1200
Reiki 3A Mastergraad € 222
Reiki 3B Trainer Opleiding € 1200

Tarieven zijn vrijgesteld van BTW

* Individuele Holistisch Therapie sessies zijn uitsluitend nog mogelijk voor bestaande klanten/cursisten.  Je betaalt na afloop van de sessie per pin of contant.

** Voor alle trainingen en begeleiding geldt: Betaling bij aanmelding via iDeal. Indien je in termijnen betaalt, betaal je de eerste termijn direct bij aanmelding per iDeal. De volgende maanden worden automatisch geïncasseerd.

Vergoedingen en belastingaftrek
Voor particulieren zijn er diverse manieren om de kosten voor coaching en training vergoed te krijgen.

 

Via de zorgverzekering
Holistisch Therapie wordt door een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoed via het aanvullende pakket. Voor het jaar 2018 worden behandelingen (gedeeltelijk) vergoed door de volgende zorgverzekeraars:
CZ
OHRA
CZdirect
Delta Lloyd
Menzis
HEMA
PMA
Anderzorg
de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem
Menzis Zorgaanbod (MEZ)

 

Via de werkgever
De meeste werkgevers reserveren per medewerker een opleidingsbudget. Dit budget mag ook ingezet worden voor coaching en trainingen die gericht zijn op persoonlijke vaardigheden. Bovendien wordt de begeleiding van een coach vaak als veel effectiever ervaren, dan zo maar ergens een dure cursus volgen. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of bij personeelszaken naar de mogelijkheid om de kosten voor coaching en cursussen vergoed te krijgen vanuit het opleidingsbudget.

 

Via de Arbo-dienst van je bedrijf
Als je in de ziektewet zit, of jouw emmer zit zo vol dat uitval / een burn out op de loer licht, dan kun je via de Arbodienst verzoeken om een traject van individuele coaching, met als doel het verhogen van psychische weerbaarheid. Werkgevers zijn in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter namelijk verplicht om alles in het werk te stellen om het herstel van de werknemer te bevorderen. De kosten van een coachingstraject worden dan (over het algemeen) door de werkgever gedragen.

 

Via de belasting
Ik ben geregistreerd bij het CRKBO wat inhoudt dat al mijn cursussen en opleidingen gezien worden als beroepsonderwijs.

De belastingdienst hanteert bij de aftrek van studiekosten wel een drempel van 250 euro. (De eerste 250 euro zijn dus niet aftrekbaar.) Als je meerdere opleidingen volgt, blijft de drempel maximaal 250 euro. Het maximale bedrag voor aftrek is 15.000 euro.

Je voordeel hangt af van het belastingtarief waarin je valt. Hoe hoger het tarief hoe groter je voordeel. Val je in de hoogste schijf, van 52 procent, dan kun je dus 52 procent van de studiekosten terugvragen.

Het kabinet is voornemens dit belastingvoordeel in 2019 te schrappen. Je doet er dus goed aan in 2018 nog te profiteren van deze regeling!

Wil je het helemaal precies weten, bespreek het dan met je accountant, of kijk op de site van de Belastingdienst.

Overige gegevens
Succesvol in Balans is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50506145.
Het BTW nummer is 190997921B01.
Klik hier voor de algemene voorwaarden
Klik hier voor het privacy statement
Ik ben aangesloten bij Geschilleninstantie Alternatief Therapeuten.
Meer informatie over het indienen van klachten vind je hier.