(Hygiëne) maatregelen i.v.m. COVID19

UPDATE 2-3-2021

Uiteraard geldt de landelijke richtlijn: als je klachten hebt, kom je niet! Als iemand in het gezin ernstige klachten heeft (koorts en/of benauwdheid) en/of positief getest is op Corona, dan kom jij niet naar de les. We kunnen elkaar alleen ontmoeten als we allemaal deze verantwoordelijkheid nemen. Zie ook de algemene voorwaarden en het document wijzigingen en annuleren als gevolg van Corona

De inloop is van 09.15 tot 09.30 uur. Uitsluitend binnen dit tijdframe kun je arriveren bij de les. Als je eerder bent, wacht je in de auto of buiten (op 1,5 meter afstand van elkaar).

Laat je jas in de auto. Als dat niet mogelijk is, hang je jas dan aan jouw eigen stoel.

Bij binnenkomst in het gebouw loop je eerst naar de toiletruimte om je handen te wassen. (zie bijlage 1 protocol handen wassen van het RIVM) Er is een wastafel met stromend water, een zeepdispenser, een afvalemmer en papieren wegwerphanddoekjes om de handen te drogen.

Bij het opleidingscentrum groeten we elkaar op 1,5 meter afstand. Ik zal je vragen of je gezondheidsklachten hebt.

Je ontvangt direct bij de ingang een medisch gecertificeerd IIR 3-laags mondkapje, welke gedragen dient te worden tijdens het rondlopen en geven/ontvangen van een behandeling. In bijlage 3 vind je onderaan instructie voor gebruik. Je kunt ook deze video kijken van het RIVM: https://vimeo.com/403728699

We werken met medische mondkapjes, omdat je opgeleid wordt tot een contactberoep. Om deze reden mogen wij medische mondkapjes aanschaffen en verstrekken.

In de instructieruimte zijn de stoelen op 1,5 meter geplaatst, wat inhoudt dat er ruimte is voor 8 studenten + 1 trainer.

Naast elke stoel staat een tafeltje met: een glas, een flesje 0,5 liter water, een kan thee, een banaan en een pakje Sultana. Als je meer tussendoor wilt eten en drinken, dan verzoek ik je om dit zelf mee te nemen.

De eetkeuken is zo ingericht dat 8 personen op 1,5 meter van elkaar kunnen lunchen. De lunch bestaat uit een voorverpakte lunchsalade. Als je een andere lunch wilt, neem je deze zelf mee.

Het aantal contact momenten tussen studenten (1-op-1 behandeling) wordt teruggebracht naar 1 per lesdag. De behandeltafels staan op 1,5 meter van elkaar.

In zowel de instructieruimte als de praktijkruimte staat een luchtreiniger. Ook zal er meerdere keren op de dag de ramen geopend worden voor extra ventilatie. Zorg voor een extra vest als de temperatuur buiten lager wordt

Je dient zelf gebruikte mondmaskers en afval weg te gooien. Gebruikte mondmaskers worden in de afsluitbare afvalbak gedaan. Afvalbakken zijn voorzien van plastic zakken en deze worden dagelijks geleegd.

Overige hygiëne maatregelen voor 1-op-1 contactbehandeling:

  • Geen dekens, lakens en zachte kussentjes van Succesvol in Balans op de tafels. Je mag wel een eigen deken meenemen (alleen voor eigen gebruik) je bent zelf verantwoordelijk voor het wassen / hygiënisch houden.
  • De behandeltafel, vinyl kussens en knierollen dienen na elke behandeling gedesinfecteerd kunnen worden
  • Er is voldoende handgel/ desinfectiegel aanwezig, voor en na de behandeling maak je hier gebruik van.

Na elk toiletgebruik handen wassen, volgens bijgevoegde richtlijn RIVM.

Wij houden ons aan de door het RIVM geadviseerde maatregelen. Meer informatie over actuele hygiëne maatregelen van het RIVM vind je hier: https://www.rivm.nl/hygienerichtlijnen/algemeen

BIJLAGE 1- bron RIVM

BIJLAGE 2 – bron RIVM

BIJLAGE 3 – bron Rijksoverheid