Kosten voor wijzigingen en annuleren als gevolg van Corona

(aanvullend op algemene voorwaarden)

Mijn bedrijf heeft heel veel last van alle Corona maatregelen. Ik kan 2 tot 4 deelnemers minder plaatsen per cursus (dus veel minder inkomsten) en heb extra kosten voor alle hygiëne maatregelen. 

Helaas gebeurt het regelmatig dat iemand last-minute afzegt met Corona-achtige klachten, waardoor er nog een extra lege stoel tijdens de cursus is. Een lege stoel kost mij gemiddeld 200 Euro! 

Nu de test capaciteit bij de GGD voldoende is, zijn de regels hierom gewijzigd en hanteer ik de landelijke regelgeving om te bepalen of iemand kosteloos kan wijzigen (annuleren kan nooit kosteloos).

Als je klachten hebt laat je jezelf direct testen en je gaat in quarantaine tot je de uitslag hebt. 

Als de uitslag niet tijdig komt om naar de cursus te komen, dan laat je ons jouw testafspraak zien en op basis daarvan mag je dan kosteloos wijzigen naar een andere datum (dit is coulance, want strikt genomen hoef ik niet op te draaien voor deze kosten).

De test is volgens de overheid betrouwbaar en als deze negatief is mag je weer naar werk, sport, cursus enzovoort tenzij je hebt gehad met een Corona patiënt. Dat betekent ook dat je naar de cursus mag komen en we de reeds geldende hygiëne maatregelen volgen. Je meldt wel dat je een test hebt gedaan en dat deze negatief is.

Als de test positief is, dan overleg je met ons voor het kosteloos wijzigen van jouw cursusdatum. (Ook dit is weer coulance).

Ik kies ervoor coulant te zijn als iemand de regels heeft gevolgd, ook al zie ik bij veel bedrijven om mij heen dat ze dit niet doen en de kosten bij de klant neer leggen. Die bedrijven begrijp ik ook, want het is financieel hartstikke lastig in deze tijd. Als een bedrijf niet kan leveren, dan is het een ander verhaal en is kosteloos wijzigen vanzelfsprekend. 

Ik zal nu strenger zijn voor mensen die de regels niet naleven. Als er een besmetting in mijn bedrijf plaats vindt en na GGD onderzoek blijkt dat iemand de richtlijnen niet gevolgd heeft, dan zal ik de kosten gaan verhalen. 

Als ik zelf klachten heb die kunnen wijzen op Corona, of als mijn bedrijf tijdelijk moet sluiten omdat een cursist/student met Corona in mijn les is geweest, dan zal de cursus of les uiteraard kosteloos verzet worden naar een nieuwe datum.

We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om elkaar te beschermen tegen Corona. Het is niet aan jou of mij om te beslissen over de gezondheid van een ander. Het naleven van de maatregelen, heeft wat mij betreft met respect te maken. 

Ik handel altijd zuiver, eerlijk en met respect, ik geef graag les aan mensen die deze zelfde kernwaarden hanteren. Zo kunnen we samen de wereld mooier maken. 

Liefs, Sandra