Lach, dans, zing, leef en geniet!

Plezier maak je zelf! Jij kiest of je mokkend de was vouwt of dat je erbij swingt. Jij kiest of je gaat zitten balen in de file of dat je de radio lekker hard zet en mee gaat zingen.

Als jij zin hebt in plezier, maak plezier!! Zet je favoriete muziek op en dans en zing!

Mijn kinderen schieten altijd in de lach als ik zo’n bui heb. Dat ik de muziek lekker hard zet en dansend door de kamer vlieg. Ik nodig ze uit om mee te doen, pak hun hand en neem ze mee. Zeker kleinere kinderen vinden het geweldig om met je mee te dansen en gek te doen. De stoere puber die kijkt afkeurend, gaat zeker niet mee dansen (zo niet cool!) en toch bespeur ik een glimlach. En het maakt mij ook helemaal niet uit wat zij ervan vindt, ik heb plezier ik voel de energie door mijn lichaam stromen! Zij mag haar eigen keuze maken of ze zin heeft in plezier of toch lieve de coole puberhouding wil voort zetten. En juist doordat ik haar een eigen keuze laat maken, is alles oké.

Heb je wel eens aan tafel geprobeerd wat er gebeurt als je gewoon hard (nep) begint te lachen? Als je dit even door zet, dan wordt namelijk die nep lach vanzelf een echte lach! Voor je het weet lacht iedereen mee en heb je allemaal plezier om niets. Dat is zo grappig en fijn!

Plezier is écht 100% mindset! Bij alles en altijd heb je de keuze in hoe je omgaat met dingen. Of je het mooie of het slechte in iemand wil zien. Of je de narigheid ziet of het mooie aspect.

Iedereen is in de kern liefde en licht. Als iemand iets doet of zegt dat niet liefdevol is, dan zit daar een angst achter. Altijd!

Ons brein pakt nu eenmaal makkelijker negatieve gedachten op dan positieve gedachten. Dat is een feit en daar kunnen we niets aan veranderen. En dus hebben wij de schone taak om te leren beter te worden in positief zijn. Om steeds opnieuw te kiezen voor de liefde en voor positieve doelen.

Het kan heerlijk zijn om de muziek hard te zetten en te zingen en te dansen. Maak een feestje van je leven of in elk geval deze dag en dit moment.
Dan kan dit mooie moment vanavond in jouw dankbaarheidsdagboek!

Liefs, Sandra