Je dromen realiseren door visualisatie

Wat zou jij graag willen bereiken? Wat zijn jouw dromen?

Er zijn veel onderzoeken naar gedaan en het blijkt keer op keer dat je geluk kunt beïnvloeden door visualisatie. Dat wat je aandacht geeft dat groeit!

Dus wat wil jij graag? Een promotie binnen halen, die ene droombaan, een sportprestatie neerzetten, een mooier huis, jouw droomreis maken?

Alles is energie en dat wat je aandacht geeft dat groeit. Zie het als e-mails aan het universum en het universum zal jou helpen bij het realiseren van je doelen.

Ter ondersteuning geef ik je een stappenplan voor het realiseren van jouw dromen:

1) Neem de tijd

Neem de tijd om jouw dromen te visualiseren. Zet hierbij al jouw zintuigen in, zodat je jouw droom kunt zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Zorg dat alle aspecten aan bod komen, zo maak je jouw droom concreet.

2) Formuleer je dromen positief

Het woordje “niet” kent de kosmos niet. Formuleer dus wat je WEL wilt. Als je zegt “ik wil niet meer piekeren”, dan zeg je eigenlijk “ik wil piekeren”. Als je dit positief formuleert zou je kunnen zeggen “ik wil meer rust in mijn hoofd”.

3) Doe alsof je doel al bereikt is

Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt heel krachtig om te formuleren als je doel al bereikt is. Als je zegt “ik heb meer rust in mijn hoofd” of “mijn hoofd is rustig”, voelt dat veel krachtiger dan wanneer je zegt “ik wil graag meer rust in mijn hoofd”. Probeer het maar eens!

Daarbij is het wel belangrijk dat je gelooft wat je zegt. Als jij zegt “ik woon in een vrijstaand huis en ik geniet van de rust en ruimte” en er is dat kleine stemmetje in jou wat er achteraan denkt “tuurlijk, alsof jij dat ooit gaat bereiken”, dan werkt het niet! Het is belangrijk dat je in jouw dromen gelooft!

4) Affirmaties

Zeker bij het bereiken van persoonlijke eigenschappen zijn affirmaties heel krachtig. Een affirmatie is een positief geformuleerde uitspraak die je telkens herhaalt en waarmee je jouw onderbewustzijn herprogrammeert. Het kan helpen om daarbij met je “karatehand” dus de smalle zijde van je hand bij je pink, in de binnenzijde van je andere hand te slaan. Een affirmatie zou bijvoorbeeld kunnen zijn “ik zit vol energie en liefde” of “ik zit vol zelfvertrouwen”.

5) Moodboard

Een moodboard wordt soms ook wel een vision board genoemd. Het is een bord waarop je jouw doelen concreet maakt. Je verzamelt plaatjes die jouw dromen weergeven op een stuk karton. Je kunt een moodboard maken per thema, dus voor je werk, voor de inrichting van je huis, voor je bedrijf. Je kunt ook één moodboard maken voor jouw droomleven. Het gaat erom dat je jouw dromen visueel maakt. Hang jouw boodboard in de keuken of op je kantoor, op een plek waar je regelmatig langs komt en wat je herinnert aan je dromen.

Het is geen essentiële stap om een moodboard te maken, het is wel een heel krachtige manier om je dromen zichtbaar te maken.

6) Zet stappen om je doelen te bereiken

We kunnen natuurlijk visualiseren dat er morgen zomaar een Ferrari voor de deur staat, maar dat is niet zo realistisch. Het universum helpt ons graag onze doelen te bereiken en daar zullen we zelf ook stappen voor moeten zetten. Je mag erop vertrouwen dat de juiste mensen op je pad zullen komen om je te helpen en het is aan jou om de kansen te zien. Je kunt dromen over jouw droombaan en daarna lekker in je luie stoel gaan zitten, wachtend tot het universum het regelt. Het is natuurlijk veel realistischer zelf in actie te komen. Wie of wat kan jou helpen om dichter bij je doel te komen? Maak een stappenplan en kom in actie. En als jij in actie komt, dan komt de hulp van het universum.

7) Vertrouwen

Heb vertrouwen in het universum. Als je jouw droombaan niet krijgt, durf er dan op te vertrouwen dat er een nog veel mooiere baan op jouw pad komt. Twijfel en piekeren is echt funest, daarmee geef je aan dat je het universum niet vertrouwt. Heb een grenzeloos vertrouwen!

8) Dankbaarheid

Toon dankbaarheid voor wat er op je pad komt. Zeg letterlijk “dank je wel” tegen het universum als weer een positieve ervaring hebt.

Heel veel topsporters en artiesten gebruiken de Wet van de aantrekkingskracht! Zij ervaren keer op keer hoe krachtig het werkt.

Nu is het aan jou! Veel plezier met het visualiseren en bereiken van je dromen!

Liefs, Sandra