Bestaat een droomleven wel?

Eén van de business coaches die ik volg op Facebook trok vandaag fel van leer over de term droomleven. De term zou suggereren dat het leven ook alleen maar leuk kan zijn. Ze had een uitgebreid verhaal hierover, maar in de kern is het haar mening dat het een verkeerde verwachting van het leven geeft.

Als oprichter van de DroomLeven Academie valt zo’n post mij uiteraard op. Ik sta hier heel anders in. Voor mij is een droomleven een leven waarbij je hoofd en je hart verbonden zijn. Dat je keuzes durft te maken die voor jou goed voelen en dat je ook in moeilijke situaties zo veel mogelijk je hart kunt volgen. Dat je oordelen en meningen van anderen los kunt laten. Dat je leert hoe je emoties ontstaan en hoe je ermee om kunt gaan. Juist omdat het leven niet altijd leuk is. En hoe meer kennis en vaardigheden je in jouw rugzak hebt, hoe leuker het leven wordt. Juist om te kunnen surfen op de golven van het leven.

Vroeger zou zo’n post mij diep geraakt hebben, zou ik het als aanvallend hebben ervaren. Nu kan ik het zien als haar mening. Kennelijk heeft het leven haar zo gevormd dat zij dit beeld bij een droomleven heeft opgebouwd. Juist omdat ze weet dat het leven niet altijd leuk is en nooit alleen maar leuk zal zijn.

Ben je nooit meer boos of verdrietig als je de DroomLeven training hebt gevolgd?

Was het maar waar! Alleen heb je wel invloed op het proces. Het is super fijn om technieken in je rugzak te hebben om de periode van boosheid of verdriet te verkorten om het gevoel soms zelfs helemaal om te kunnen draaien. Dat je leert om er anders mee om te gaan. Zodat je een keuze hebt. Zodat je inziet dat boosheid en verdriet soms bij het leven horen, dat die emoties er mogen zijn en dat je enig moment zelf de keuze kunt maken om de regie van het leven terug te pakken.

Laat je niet meer overspoelen door het leven

Je hebt zo veel meer opties dan het leven je laten overweldigen en overspoelen. Het is voor mij super bevrijdend geweest om dit te leren. En dat is wat ik over wil dragen. Ik wil jou ook kennis en vaardigheden leren om beter te leren surfen op de golven van het leven. Want jammer genoeg worden al deze dingen nog steeds niet op school geleerd, terwijl iedereen dit zou moeten weten.

Er zijn zó veel vrouwen die veel stress ervaren, omdat ze veel ballen hoog te houden hebben. Je moet carrière maken, je moet een liefdevolle partner zijn, je moet een liefhebbende moeder zijn die volop aandacht heeft voor haar kinderen, je moet vriendin zijn, je moet sporten, je moet gezond koken, je moet tijd voor jezelf hebben en toch nog plenty energie overhouden…. En ik zeg bewust je “moet”, want dat is wat de maatschappij ons oplegt of is het wat we onszelf opleggen? Ik heb een hekel aan moeten, ik zou er liever willen voor in de plaats zetten.

Willen in plaats van moeten

Je wilt carrière maken, je wilt een liefdevolle partner zijn, je wilt een liefhebbende moeder zijn die volop aandacht heeft voor haar kinderen, je wilt vriendin zijn, je wilt sporten, je wilt gezond koken, je wilt tijd voor jezelf hebben en toch nog plenty energie overhouden.

Voel je het ladingverschil tussen moeten en willen? En hoe zou het zijn als je zou leren hoe je rustiger als deze dingen zou kunnen doen. Als je de tips zou hebben om hier minder stress bij te ervaren. Want ik kan je geen stressloos leven beloven. Ik kan je wel leren hoe je stress enorm kunt reduceren.

Combineer het met andere vaardigheden

Als je dat combineert met leren omgaan met emoties, met leren hoe je piekergedachten kunt stoppen, met leren grenzen stellen, met leren keuzes vanuit je hart te maken, met leren oordelen en meningen van anderen los te kunnen laten, dan ga je toch een heel eind richting jouw droomleven?

Op 30 januari start de gratis 4 weekse cursus van Stress naar Rust en je bent van harte welkom. Als je daarna toe bent aan een vervolg, dan ben je ook van harte welkom bij de DroomLeven training. Een training voor iedereen die voelt dat het leven nog zo veel mooier kan worden. Niet omdat je de illusie hebt dat jouw leven probleemloos kan zijn, wel omdat je voelt dat er veel meer in zit dan je er nu uit haalt.

Liefs, Sandra