20 gratis tips om doelen te behalen

Zit je vol ideeën, dromen en verlangens?

Velen onder ons vinden het lastig om verandering door te zetten. Om echt in actie te komen. Immers… als het makkelijk was had je het al lang gedaan!

Daarom geef ik je vandaag 20 tips om doelen uit te laten komen.

Tip 1: Maak een lijstje

Maak een lijstje van al die dingen die je nog zou willen doen, hebben of bereiken. Het gratis Next Level Doelen programma helpt je hierbij en laat je nadenken op ALLE gebieden wat je zou willen.

Op deze manier heb je nog nooit eerder doelen gesteld! Zo uitgebreid, zo precies. Wat anderen zeggen over dit programma:

Astrid ” Wat een verheldering, al na dag 1! Tot nu toe verdwaalde ik in subaspecten van grote doelen en raakte ik verstrikt in de overlappende en soms schijnbaar tegenwerkende gebeurtenissen. Sinds dit programma weer terug naar de grote lijn! En laten uitkristalliseren wat de echte belangrijke thema’s voor mij zijn in 2017. Ik voel dat er geschift wordt… hoofdzaken, bijzaken en totaal niet relevante aspecten die ik mag laten vallen. Bedankt voor deze fijne tool Sandra”

Cindy: “Ik heb eigenlijk nooit eerder echt doelen gesteld. Ik deed mijn ding en voor ik het wist, was er weer een jaar voorbij. Afgelopen jaar heel erg bezig geweest met het ontdekken en ontwikkelen van mezelf. Ik sta aan het begin van mijn nieuwe leven. Heel fijn om zo concreet doelen te stellen. Ik heb zin in 2017!”

Tip 2: Formuleer je doelen altijd positief

Het woordje NIET bestaat namelijk niet in het universum. Dus als jij zegt “ik wil niet meer twijfelen” dan zeg je feitelijk “ik wil twijfelen”. Dus formuleer dan positief bijvoorbeeld “ik wil mij zeker voelen” en nog beter is te doen alsof je er al bent “ik voel mij zeker”

Tip 3: Maak elk doel concreet in planning

Dit kun je doen in stap 2 van het gratis Next Level Doelen programma. Daar heb je een jaarplanning. Als je doelen hebt die je over bijvoorbeeld 5 jaar wilt bereiken, dan zet je ze bij eind december om mee te nemen naar de volgende planning, om ze wel in zicht te houden en eventuele benodigde voorbereidende stappen wel in gang te zetten.

Tip 4: Stappenplan

Elke doel heeft vaak meerdere stappen nodig. Bepaal welke voorbereidende stappen er nodig zijn om jouw doel te bereiken én plan die stappen in. Als je geen zicht hebt op ALLE stappen, plan dan de EERST volgende LOGISCHE stap in.

Tip 5: Kies doelen die binnen jouw bereik liggen

Kies doelen waar jij controle over hebt. We kunnen anderen niet veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen.

Tip 6: Definieer jouw waarom

Vraag je af WAAROM je deze doelen wilt bereiken. Wat is er dan voor jou anders?

Tip 7: Wie ben jij als je jouw doel hebt bereikt?

Hoe voel jij je dan, wat doe je dan? Probeer daar een levendige voorstelling van te maken. Hoe kunnen anderen aan jou merken dat je je doel bereikt hebt.Dat is heel belangrijk om het met de Wet van de Aantrekkingskracht naar je toe te halen én om inzicht te krijgen in de benodigde acties.

Tip 8: Creëer noodzaak

Om een voorbeeld te geven, ik had het doel en de droom om piano te spelen. Dus kocht ik een piano en toen was de noodzaak er om ook te gaan leren spelen. Of toen ik de wens had om zelfstandig ondernemer te worden, heb ik mij heel vlot bij de Kamer van Koophandel ingeschreven, nu moest ik ook echt mijn onderneming aan de slag! Dus zet een stap die jou stimuleert om door te zetten, door noodzaak te creëren.

Tip 9: Kies een rolmodel

Iemand die al bereikt heeft wat jij wilt bereiken, zodat je kunt afkijken wat zij precies doen. Wat doen zij anders, waardoor zij al wel iets bereikt hebben?<

Tip 10: Onderzoek welke innerlijke saboteurs er zijn

Dat stemmetje dat zegt dat je het toch niet gaat lukken. En waar komt die vandaan? Is er ooit iets tegen je gezegd, waardoor het als niet haalbaar voelt. We noemen dit ook wel blokkades. Ga die blokkades onderzoeken en helen. Het helen van blokkades leer ik op de live praktijkdag “heel je blokkades”

Tip 11: Stap uit de situatie

Loop je vast, stap dan even uit de situatie. Ga iets anders doen (ga wandelen, ga muziek luisteren, ga een ander klusje doen) en kijk later met een frisse blik weer naar jouw doel.

Tip 12: Focus elke dag

Het is belangrijk om ELKE DAG tijd te besteden aan het creëren van jouw DroomLeven, aan het behalen van jouw doelen. Hiervoor is een persoonlijk script vol affirmaties nodig, dat je elke dag opzegt. Dit script kun je schrijven met behulp van deel 3 van het gratis Next Level Doelenprogramma.

Tip 13: Creatiedagboek

Schrijf elke dag in je creatiedagboek (deze is gratis te downloaden na het maken van een gratis account). Wie schrijft blijft. Schrijven is een heel krachtige manier van dingen bereiken, te creëren en duidelijk voor jezelf te maken. In dit dagboek deel je ook al jouw twijfels én waarom je het WEL mag behalen.

Tip 14: Welke eerste stap kun jij VANDAAG al zetten?

Kom in actie!!

Tip 15: Geef jezelf een schouderklopje

Geef jezelf een schouderklopje na het zetten van de eerste stap. En natuurlijk ook na elke volgende stap. Elke stap is een stap dichter richting jouw doel. Complimenteer en beloon jezelf voor het zetten van stappen.

Tip 16: Creatiedagboek

Schrijf elke dag in jouw dankbaarheidsdagboek (ook gratis te downloaden op de website) Dankbaarheid voor wat er al is, is echt SUPER belangrijk om meer te kunnen bereiken, om nieuwe doelen te bereiken. Er is zo veel om dankbaar voor te zijn, uit die dankbaarheid.

Tip 17: Vind steun

Vertel zoveel mogelijk anderen over jouw doelen. Het maakt het super concreet en zorgt ook voor een vorm van noodzaak. Vraag eventueel of ze je willen ondersteunen.

Tip 18: Doe het samen!

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Met het Next Level Doelen Waarmaken programma, doe je het samen met mij en met een groep vrouwen die net zo graag hun doelen willen bereiken als jij. Elke maand ga ik je vragen hoe het ervoor staat met jouw doelen, zodat je ook echt aan de slag gaat, zodat er ook echt iets gaat veranderen en jij al jouw doelen gaat bereiken.

Tip 19: Moeilijke momenten horen erbij

Als je enorm op ziet tegen een stap OF doe het direct OF onderzoek je innerlijke saboteur en ga daarna aan de slag.

Tip 20: Blijf je doel voor ogen houden!

Waarom doe je dit? Waarom wil je dit? En voor wie doe je dit? Voor jezelf!!

Liefs, Sandra