Drie Goede Dingen – Een oefening voor een gelukkiger leven

Onderzoek heeft aangetoond dat deze “Drie Goede Dingen” oefening mensen gelukkiger maakt en minder depressief (nog tot 3 maanden later!). De techniek komt uit de Positieve Psychologie en vermindert depressieve klachten.

Het onderzoek is gedaan door De Academy of Management. Tijdens het onderzoek hebben werknemers drie weken lang aan het eind van de werkdag vijf minuten genomen om een paar positieve momenten op te schrijven: een complimentje dat ze kregen, een lekker taartje dat ze samen gegeten hebben, een lachmoment met collega’s, een succes bij een klant, noem maar op. Het resultaat na drie weken was indrukwekkend: minder stressgevoel, minder hoofdpijn, betere slaap en ’s avonds makkelijker loskomen van het werk.

Wat maakt dat dit zo goed werkt?

  1. je hebt een positieve focus
  2. je hebt er aandacht voor
  3. je hebt discipline door er een dagelijkse gewoonte van te maken.

Hoe kun jij deze techniek optimaal in gaan zetten?

Download het gratis dankbaarheidsdagboek, print deze uit en leg deze met een pen naast je bed. Elke avond voor je gaat slapen pak je het schriftje en schrijf je de drie mooiste, meest dankbare momenten van die dag op. Dit mogen kleine gebeurtenissen zijn (ik heb zo fijn met mijn kind een potje ganzenbord gespeeld!) en grotere gebeurtenissen (ik heb promotie gekregen!).

Zelfs in de meeste rottige dag zitten mooie momenten

Ze zijn er echt! Dus ga op zoek naar die drie mooie, dankbare momentjes. In het begin kan het lastig zijn, maar je zult merken als je dit elke dag doet, je er steeds een beetje beter in wordt.

Sluit de dag mooi af

Door deze oefening vlak voor het slapen gaan te doen, sluit je de dag op een hele fijne manier af, verklein je de kans op piekeren en ga je slapen met een glimlach. Doordat je met een prettig en ontspannen gevoel gaat slapen, is de kans ook groot dat de kwaliteit van je slaap verbetert en je op een prettige manier wakker wordt. Zo kun je positief aan de nieuwe dag beginnen!

Probeer het eens! Ik gun je mooie momenten van geluk!

Liefs,

Sandra_4