Leer luisteren naar jouw innerlijke stem

Hoe vaak denk jij achteraf “ik wist het wel, had ik maar naar mijzelf geluisterd”?

Je innerlijke stem

Je innerlijke stem wordt ook wel je intuïtie of je zesde zintuig genoemd. Als je leert hiernaar te luisteren, kan het je helpen om de juiste beslissingen te nemen.

Waarom luisteren we niet standaard naar onze innerlijke stem? Dat komt door hoe ons brein werkt. Ons ego wil graag aardig gevonden worden.

De mensen om ons heen, familie en vrienden, hebben vaak verwachtingen. En omdat ons ego aardig gevonden wil worden, houden we vaak rekening met die verwachtingen. Want we willen graag goedkeuring en aardig gevonden worden.

We willen het snappen

En daarnaast willen we onze beslissing graag kunnen beredeneren met ons brein. We willen goede argumenten hebben voor onze keuze. Maar soms voel je iets anders dan dat je kunt beredeneren. Mijn ervaring is dat het gevoel altijd goed zit en ik daarop mag vertrouwen.

Soms als je een keuze op basis van gevoel maakt, lijkt het in eerste instantie de “verkeerde” keuze. Maar op de langere termijn brengt het je altijd iets goeds als je jouw gevoel durft te volgen. Vertrouw op je gevoel!

Ga voelen!

Dus als je een beslissing neemt, durf dan eens naar binnen te gaan en te voelen wat je echt wil. Wat voel je? Waarom maak je een keuze, omdat het van je verwacht wordt of omdat het goed voelt?

En als je op het punt staat iets te gaan doen en je voelt weerstand, durf dan te gaan voelen wat er aan de hand is. Ook bij onrust, onrust is jouw innerlijke stem die gehoord wil worden. Door je ogen te sluiten, te aarden én te centreren en met je aandacht naar binnen te gaan kun je voelen wat er aan de hand is.

Komen de antwoorden altijd gelijk? Nee, niet altijd. Soms is het nodig om even een pas op de plaats te maken en komt het inzicht later. Als jij erop durft te vertrouwen en je hart te volgen, dan komt het inzicht vroeg of laat altijd.

Volg je hart, het klopt!

Liefs, Sandra