Een toverstaf bestaat niet, persoonlijke ontwikkeling wel

Je voelt dat je dingen anders wilt, maar hoe en wat precies… je weet het niet!

Zo voelde ik mij in de zomer van 2014. Op zoek naar verandering, op zoek naar persoonlijke ontwikkeling, op zoek naar iets.

Mijn leven is totaal veranderd, ik voel mij nu een totaal ander persoon. Maar als ik iets geleerd heb in de afgelopen drie jaar, dan is het wel dat het nooit aan komt waaien.

Elke verandering is een keuze.
Elke keuze vraagt toewijding.

Er is nooit een magische pil of een toverstaf die het voor je oplost.

Je moet zelf aan de slag.

Elke keer dat je iets wilt veranderen, loop je namelijk tegen je eigen blokkades en overtuigingen aan. Er zit altijd oude pijn of oud verdriet, soms ben je er niet eens van bewust dat het er is totdat het aangeraakt wordt.

Schijnbaar onbenullige of kleine dingen die je meegemaakt hebt, kunnen diepe overtuigingen en verwondingen achter gelaten hebben.

Elke onzekerheid die je hebt, komt voort uit een blokkade.

Ook al is de kans groot dat je niet eens beseft HOE die blokkade dan precies ontstaan is.

Druk in je hoofd zijn, komt voort uit onzekerheid.
Perfectionisme komt voort uit onzekerheid.
Elke angst komt voort uit onzekerheid.

Onzekerheid ontstaat vanuit een blokkade. Bewust of onbewust is er een blokkade in jouw lijf ontstaan.

Hoe los je dat op, die blokkades?

Ik vergelijk het altijd met een ui. De kern van de ui, daar zit je ziel. Dat is jouw ware kern, jouw zijn. De laagjes daar omheen zijn ervaringen / blokkades.

Ze komen voort uit vorige levens, uit ervaringen in dit leven, maar ook ervaringen die jouw ouders aan jou door gegeven hebben.

Je kunt dus blokkades hebben die helemaal niet van jou zijn of helemaal niet uit dit leven komen.

Toch heb je er wel mee te dealen. Je hebt er nu last van.

Die ui kun je niet in 1 keer door midden hakken. Persoonlijke groei ontstaat door laagje voor laagje de ui af te pellen. Hoe meer je richting de kern komt, hoe beter je in je vel komt te zitten en hoe meer rust je vindt.

Ik weet waar ik het over heb. Ik heb het zelf ervaren én ik zie het gebeuren bij mijn lieve klanten. Levens die transformeren door met jezelf aan de slag te gaan.

Er is nooit 1 oplossing.

Er is nooit 1 zaligmakende techniek die alles op lost. Was het maar zo, dat zou het stukken makkelijker maken!

Hoe meer technieken je in je rugzak hebt, hoe meer je kunt transformeren. De ene keer werkt het een beter, de andere keer het ander.

Ik gebruik ook niet altijd dezelfde techniek. Ik voel waar ik behoefte aan heb.

Dagelijks geef ik mijzelf Reiki.
Vrijwel elke ochtend start ik met een rondje EFT kloppen om de energie te laten stromen.

Als ik iets mee maak wat ik niet leuk vindt, dan voel ik wat ik nodig heb. Vaak helpt het in elk geval om oplossingsgericht te kijken (Wat wil ik wel? Wat zijn mijn opties?)

Om vervolgens van mijn nare gevoel af te komen kies ik een techniek. Ik gebruik vaak Ho’oponopono en ik gebruik vaak EFT. Ook de Sedona techniek zet ik regelmatig in.

Er is dus nooit 1 magische oplossing. Ik voel wat ik nodig heb.

Wist ik dat toen in de zomer van 2014 op zoek was naar iets? Nee, absoluut niet!

Ik kwam op een Reiki 1 website uit en VOELDE dat ik daarbij moest zijn. Ondanks alle negatieve gedachten die gelijk opkwamen (ik kan het vast niet!). Ik heb mij toch aangemeld.

Achteraf gezien ben ik daarmee in een trein gestapt die nooit meer tot stilstand is gekomen.

Ook al ben ik totaal veranderd, ook al voel ik mij zoveel beter en gelukkiger dan een paar jaar geleden, ik zal altijd blijven ontwikkelen. Persoonlijke groei is zo belangrijk!

Persoonlijke groei is een keuze.

Als jij voelt dat je klaar bent voor verandering, maak dan de keuze. Zet een (eerste) stap en laat je verrassen wat er verder allemaal nog op je pad komt.

Dit jaar zijn er nog twee Reiki 1 cursussen (3 november en 1 december)

Dit jaar is er nog één Laat het los VIP dag (10 november). Deze dag leer ik je twee waardevolle technieken om blokkades te helen.

Vind je het lastig om te kiezen? Volg je gevoel, je intuïtie is die fluisterende eerste ingeving. Daarna gaat je brein zich ermee bemoeien. Die wil het kunnen snappen, die wil argumenten.

Durf te vertrouwen op je intuïtie zonder het verder te snappen.

Dat is wat ik in de zomer van 2014 aandurfde en nu… WAUW van dit leven had ik niet eens durven dromen! Verandering is echt mogelijk, als je de keuze maar durft te maken.

Liefs,