Bestaat de Wet van de Aantrekkingskracht of is alles toeval?

Ruim 10 jaar geleden kocht ik het boek “The secret”, wat compleet gaat over de Wet van de Aantrekkingskracht. Ik heb het toen NIET uit gelezen, ik heb alleen de eerste paar hoofdstukken gelezen en het boek weg gelegd. Ik irriteerde mij aan de voorbeelden die erin stonden. Het ging mij te ver. Dat je altijd direct een parkeerplaats zou vinden als je er maar vanuit zou gaan dat die er ook altijd is.

Die irritatie zegt natuurlijk helemaal niets over het boek en alles over mij. Dat weet ik nu, toen was ik daar niet op dit manier mee bezig.

En eigenlijk had ik beter moeten weten… ik had het namelijk al lang zelf aan den lijve ondervonden, dat de Wet van de Aantrekkingskracht WERKT.

Mijn ervaring met de wet van de aantrekkingskracht

Ik heb een toerisme gestudeerd, omdat ik de droom had om de wereld te ontdekken. Ik heb een aantal jaren op een reisbureau gewerkt en vanuit die functie kon ik regelmatig reizen. Ik mocht op studiereizen én ik kon zelf goedkoop reizen.

Maar na een aantal jaar vond ik het werk niet zo leuk meer. Het reizen wel, het werk op het reisbureau niet. Het was keihard werken voor een heel mager loon. Ik was er heel diep van overtuigd dat als ik ergens anders net zo hard zou werken, dat ik het dubbele zou kunnen verdienen en al die reizen zelf makkelijk zou kunnen betalen.

Het was een overtuiging die ik zó diep van binnen voelde! En op een dag voelde ik “ik moet NU met dit werk stoppen, ik vind altijd iets anders!” Ik heb mijn baan opgezegd, zonder dat ik iets anders had.

Een bizarre stap voor een controle freak… Ik had een eigen appartement, een auto en allemaal vaste lasten en ik was alleen. Ik had een verantwoordelijkheid.

Toch voelde het goed, ik wist zó zeker dat het goed zou komen. En dat kwam het ook.

Al tijdens mijn opzegtermijn kwam ik “bij toeval” iemand tegen van een assurantiekantoor. Die hoorde mijn verhaal en bood mij een baan aan als office manager op een assurantiekantoor. Er waren een aantal consequenties:

  • ik zou moeten verhuizen naar de andere kant van het land
  • en ik moest verplicht mijn assurantiediploma’s gaan halen

Er stond echter een enorme uitdaging tegenover en mijn salaris zou bijna verdubbelen! Ik greep de kans met beide handen aan. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad.

Het is een universele wet

De Wet van de aantrekkingskracht is een UNIVERSELE WET, net als de Wet van de zwaartekracht. Ik heb hem toen zo super duidelijk ervaren. Alleen was ik mij er op dat moment niet bewust van, ik volgde mijn gevoel, had de volle overtuiging én ondernam de actie.

Inmiddels weet ik beter. Ik heb de Wet van de Aantrekkingskracht bestudeerd en krijg steeds vaker de bevestiging dat het werkt. Sinds ik de overtuiging heb dat het werkt, heb ik ook altijd een parkeerplaats, waar ik ook aan kom! ECHT! Ik sta nooit lang te wachten, ik kies altijd precies de juiste route om snel een parkeerplaats te hebben.

Ook heb ik de overtuiging dat wij in de vakantie ALTIJD mooi weer hebben. Zo voel ik het ook echt, wij hebben altijd vergeleken met de rest van Europa één van de beste bestemmingen qua weer. En dan maakt het niet uit of we in Spanje, Frankrijk of Nederland zitten.

Heb ik dan altijd mazzel, of kies ik dankzij mijn diepe overtuiging altijd op gevoel de juiste bestemming?

Wat je aandacht geeft dat groeit

Als jij een nieuwe auto koopt, dan zie je ineens overal dat type auto rijden. Als je zwanger bent, zie je ineens overal zwangeren. Een opticien ziet in een wachtkamer direct de mensen met een bril. Dus ik kies ervoor om dat positief in te zetten, want het leidt mij de weg naar wat ik wil. En dat is de Wet van de Aantrekkingskracht. Een diepe overtuiging, waardoor je altijd de situaties aantrekt die passen bij wat jij wilt, waar jij in gelooft.

Actie is nodig!

Voor de Wet van de Aantrekkingskracht zul je wel altijd zelf ACTIE moeten ondernemen. Ik kan de diepe overtuiging ontwikkelen dat Winston hier morgen een Ferrari komt brengen, maar dat is natuurlijk niet hoe het werkt. Je zult zelf in actie moeten komen. De diepe overtuiging hebben dat je iets kunt bereiken, afstemmen op het universum en op gevoel je acties ondernemen. Dan kun je alles bereiken en creëren wat je maar wilt.

Alleen is daar vaak onze eigen innerlijke saboteur die er een stokje voor steekt. Dat stemmetje in jou dat zegt “je kunt het toch niet”, “het werkt toch niet”. En dan zal het niet werken, dan zal het je niet lukken. Vindt redenen waarom het WEL werkt. Schrijf 25 redenen op waarom je dit WEL kunt bereiken, zodat je de overtuiging krijgt dat het mogelijk is. Ga je inleven in hoe jij je zult voelen als je het bereikt hebt. Ga acties ondernemen, alsof je er al bent. Stem af op het universum en volg de acties. Je zult versteld staan!

Liefs, Sandra