Ik weet niet wat ik wil!

Help, ik weet niet wat ik wil! Het is iets wat ik heel vaak hoor en vervolgens doet men dan niets en blijft zitten met twijfel… Dat kan anders!

De reden dat je blokkeert is omdat je het gevoel hebt dat je gelijk perfect moet kiezen. Dat jouw levensmissie statisch is. Dat het nu of nooit is. Waarom? Wie zegt dat het gelijk perfect moet?

Doe wat jou NU zo veel geluk en energie geeft. Want vaak denken we “eens een danser, altijd een danser”. Waarom? Waarom mag onze passie niet verschuiven. Wie zegt dat er maar 1 levensdoel is, maar 1 levenspassie?

Perfectie

We kunnen niet perfect zijn in alles, we hoeven niet perfect te zijn in alles. Maar we kunnen van alles een succes maken. Als dansen nu jouw passie is en je gaat daar met heel je hart voor, je gaat heel veel trainen, je verzamelt mensen om jou heen die jou kunnen leren een betere danser te worden. Dan kun jij met dansen alles bereiken wat je wil, er is geen plafond. Alleen ongelimiteerde toewijding en passie is nodig.

En als je als danser de passie verliest, dan ga je kijken wat jou dan nu wel die passie zou geven. Misschien heb je ook altijd een passie voor koken gehad en is het nu jouw tijd om die kwaliteit verder te gaan ontwikkelen.

Wat je ook doet, doe het met heel je hart. Zorg dat je daar jouw volledige toewijding aan geeft. Dat het je laat sprankelen.

Want we lekken heel veel energie weg door alles te willen kunnen. Om overal goed in te willen zijn.

Als ex danser zul je de liefde voor dansen waarschijnlijk nooit helemaal kwijt raken, maar voelt het goed als hobby, als iets wat je er graag bij doet. Alleen niet meer hele dagen om je brood mee te verdienen.

Een persoonlijk verhaal, eerst in loondienst

Ik ben zelf al meerdere keren totaal geswitcht van carrière en ik heb echt nergens spijt van. Al mijn keuzes hebben mij zo veel opgeleverd.

Reizen is nog altijd mijn passie, alleen wil ik niet meer in de reiswereld werken.

Ik heb als Insurance Consultant gewerkt. Verzekeringen zijn nooit mijn passie geweest, maar de functie heeft mij enorm laten groeien als persoon. Het gaf mij de kans om mijn carrière in een stroomversnelling te brengen. Om mee te praten op MT niveau binnen een organisatie. Om te zien hoe een internationale organisatie werkt.
Ik heb altijd geweten dat de verzekeringen nooit mijn passie zouden worden, maar ik heb altijd gezien wat het mij op dat moment bracht. Ik had het echt niet willen missen.

Daarna zelfstandig ondernemer

De wens om zelfstandig ondernemer te worden was er ook al lange tijd. Alleen ik wist niet precies hoe of in wat. En dus ben ik gewoon begonnen met dat wat op dat moment goed leek. Ik ben een webwinkel gestart in sieraden. Snel daarna ontdekte ik de internationale handel en ben ik kralen gaan importeren en ben ik een webwinkel gestart met kralen en bedels. Ik wilde nog meer en ben daarnaast nog een website gestart voor moeders, een online community. Ik begon van alles, ik volgde mijn inspiratie, mijn zoektocht naar wat ik echt wil. Ik heb zo super veel geleerd van die tijd!

De online community is eind 2014 verkocht. Ik heb er een succes van gemaakt en ontdekte dat ik mijn passie erin verloren was. En dus heb ik het verkocht.

De webwinkel Kralen & Bedels staat nog altijd te koop. Soms komt er een bestelling binnen en dan verstuur ik die. En als er op een dag iemand komt met een passie voor kralen en bedels en de webwinkel wil kopen, dan verkoop ik de webwinkel met liefde.

De invloed van het brein

Ik heb altijd een enorme interesse gehad in hoe ons brein werkt, hoe onze emoties werken. Ik had al vaker over NLP gehoord en besloot de opleiding te gaan volgen. Ik zocht “iets” en ik wist niet precies wat. Ik zocht verdieping, ik zocht meer informatie over het omgaan met energie en met gevoelens en gedachten. Ik kwam uit op een site over Reiki. De site voelde zo goed, het werkte magnetisch. Ik gaf mijzelf op en dacht “ik zie wel wat het mij brengt”.

Missie!

En nu ben ik al twee jaar met hart en ziel coach. Ik heb nog heel veel vervolgopleidingen en trainingen gevolgd. De fascinatie voel ik nog steeds, ik wil alles weten wat er te weten valt. Ik kan vaak niet kiezen wel programma ik eerst zal gaan volgen. Ik wil alles over dit onderwerp leren en absorberen.
En ik vind het heerlijk om anderen op weg te helpen, ze te leren hoe ze meer geluk en positiviteit in hun leven kunnen brengen.

Vraag mij alsjeblieft niet of dit is wat ik over 20 jaar nog steeds doe. Dat weet ik niet!! Ik voel ook een passie om coaches op te gaan leiden. Zodat de olievlek van geluk nog groter kan worden.

Dit zou op school geleerd moeten worden!

Het zou standaard op school geleerd moeten worden, hoe ons brein werkt, hoe onze emoties werken. Hoe je er grip op kunt krijgen. En zo lang dat niet gebeurt heb ik , hebben wij als coaches iets super belangrijks bij te dragen aan deze wereld.

Maar ik volg mijn hart. En nu doe ik wat ik nu het allerliefste doe. Ik heb het gevoel dat dit is waar ik de rest van mijn leven op voort blijf borduren. Dat dit is wat ik de wereld te brengen heb. Dat mijn zoektocht naar mijn echte missie hier ligt. En dat al mijn toekomstige keuzes hier uit verder zullen vloeien. En of dat ook zo is? Dat kan ik je over 20 jaar vertellen…

Ik volg mijn hart, volg jij ook jouw hart?

Liefs, Sandra

Ps. Als je hulp wilt bij het ontdekken wat jouw doelen zouden kunnen zijn, waar jouw hart ligt, doe dan mee met het gratis Next Level Doelen Programma 2017. Het maakt super duidelijk waar jouw verlangens en dromen liggen!