Wat is een blokkade en hoe los je het op?

Iedereen maakt wel eens iets mee dat niet leuk is en daarmee heeft ook iedereen wel blokkades.

Een blokkade is simpel gezegd een verstoring in de energiestroming in je lijf.
Een blokkade ontstaat door een onverwerkte emotionele gebeurtenis of angst.

Op het moment dat er iets gebeurt dat je niet leuk vindt dan ontstaat er een geblokkeerde cel in je lichaam. Stel iets heel eenvoudigs: iemand lacht om een verspreking. Jij schaamt je en duwt de nare ervaring weg. De cel met die energie zet zich ergens vast in jouw lijf.

Een tijdje later gebeurt hetzelfde: je verspreekt je en de ander lacht om jouw verspreking. Je voelt je heel erg vervelend over deze verspreking en de reactie is al een beetje sterker dan de eerste keer. Die cel die zich vorige keer had vastgezet in jouw lijf, daar kleven nu nieuwe geblokkeerde cellen aan vast.

Als dit maar lang genoeg door gaat, ontstaat er echt een blokkade in jouw lijf en kun je zelfs lichamelijke klachten gaan krijgen.

Energetische blokkades ontstaan dus vaak onbewust tijdens negatieve ervaringen.

Manieren om een blokkade op te lossen

Er zijn verschillende technieken om blokkades op te lossen, om de energie weer vrij te laten stromen en de emotionele pijn op te lossen. Technieken waar ik graag mee werk zijn de Sedona techniek, EFT (Emotional Freedom Techniques) en Ho’oponopono.

Alle drie deze technieken richten zich erop de emotionele lading eraf te halen en zo de energie weer te laten stromen. Waardoor bijvoorbeeld versprekingen je geen naar gevoel meer geven en lichamelijke klachten verdwijnen.

Ho’oponopono

Ho’oponopono is een Hawaïaans vergevingsritueel. Dat is de enige manier die je ook eenvoudig zelf thuis toe kunt passen, zonder hulp van een coach.

Sedona Techniek en EFT

Bij de Sedona techniek ga je bewust pijn loslaten. Bij EFT klop je op meridianen in combinatie met een unieke zin. Voor beide technieken geldt dat ze bij meer dan 90% van de mensen werken! Iedereen kan het leren, mits je het goed leert.

De Sedona loslaatechniek en EFT kloptechniek kun je leren van een gediplomeerd coach. De technieken luisteren nauw, vandaar dat ik er de voorkeur aan geef deze alleen live aan mensen te leren. Zodat ik kan zien of ze het goed doen, om ook een maximaal effect te bereiken. Als je namelijk net mis klopt bij bijvoorbeeld EFT dan zul je verminderd of geen effect voelen. Het is dus super belangrijk om het goed te leren. En eenmaal geleerd kun je er prima thuis verder mee aan de slag gaan.

Ik wil je heel graag deze technieken leren. Ik heb gezien en ervaren hoe fantastisch deze technieken werken!

Deze technieken leer ik tijdens de live VIP praktijkdag ‘Heel je blokkades’. Sommige dingen kun je niet online leren, die moet je voelen en ervaren. Zwemmen en fietsen leer je ook niet online! Dus kom naar de live VIP dag en ik leer je exact hoe dit werkt!

Liefs, Sandra