Wie heeft de meeste stress?

Eerst springen en dan kijken of je kunt zwemmen… dat is mijn instelling als het over mijn werk gaat. Als ik voel dat ik iets wil, dan weeg ik snel mijn opties af en dan DOE ik het gewoon.

En zo is ook de gratis cursus van Stress naar Rust ontstaan.

Begin bij het begin

Om even bij het begin te beginnen… Ik ben twee jaar geleden begonnen met 1 op 1 coaching. Al snel daarna volgde seminars over onderwerpen als Grip op Emoties. Groepen met 8 tot 12 deelnemers die ik anderhalf uur lang vertelde over dit onderwerp. Het opende heel veel ogen en levens veranderden.

Ik werd er steeds beter in, of is het stom dat over jezelf te zeggen? In elk geval waren mijn klanten heel enthousiast. Zij plaatsten lovende reviews over hun behaalde resultaten.

Natuurlijk zijn er ook wel eens mensen die het stom vinden. Het is best wel confronterend om erachter te komen dat je de leiding kunt nemen over je gedachten. Er zijn mensen die zó veel weerstand voelen, dat ze besluiten dat het stom is. Dat is ook oké. Want wie bepaalt wat goed of fout is?

Elke keer als ik wel die transformatie zie bij iemand, dan krijg ik vleugels. Als iemand vol stress en somber binnen komt en gemotiveerd en met een lach op het gezicht weg gaat… wauw, daar doe ik het voor!

Een online programma

En ik wilde meer… Ik wil zo graag nog veel meer mensen leren hoe je eenvoudig meer rust kunt ervaren. Dus besloot ik deze zomer om een online programma te starten. Na de zomervakantie heb ik 6 weken keihard zitten schrijven aan mijn cursussen om ze digitaal te maken en in te spreken als audio’s.

Daaruit is ook de gratis cursus van Stress naar Rust voort gekomen. Ik heb er zó super veel zin in. En om heel eerlijk te zijn heb ik niet heel lang nagedacht over hoe veel deelnemers ik zou willen en hoe het precies zou gaan. Ik spring en ik leer wel zwemmen, zo heb ik het altijd gedaan.

De deelnemers

Inmiddels zijn er 267 aanmeldingen, wauw! En elke dag komen er nog nieuwe deelnemers bij… Een heel aantal hebben zich al voorgesteld in de besloten Facebookgroep, waar ik straks ook de livestreams ga houden.

Met het voorstellen komen ook de verhalen los. En iedereen heeft stress, anders was je hier niet. Maar de mate van stress is verschillend. Er zijn deelnemers die heel veel op hun bordje gekregen hebben de afgelopen jaren. Er zijn ook deelnemers die op zich een heel prima leven hebben, maar gewoon erg in hun hoofd leven en daardoor stress ervaren.

Het is geen wedstrijd! De mate van stress maakt echt niet uit. Laat je dan ook niet overweldigen door de verhalen van anderen. Jij doet mee voor jouw resultaat. Jij wilt leren hoe je meer rust kunt ervaren.

En ik voel het ook. Ik voel mij soms ook overweldigd door alle verhalen. Ik moet er ook even bewust voor kiezen om die cadeautjes niet aan te pakken (zie mijn blog van vorige week). Want de methode is gelijk…. Of je nu een klein beetje stress hebt of een enorme berg met stress. Iedereen gaat voor een positief resultaat: meer rust!

Aan mij de uitdagende taak om de sfeer en energie hoog te houden. Om te zorgen dat iedereen oplossingsgericht en met het oog op het doel aan de slag blijft: meer rust en balans!

Tip

Mijn eerste tip aan jou: blijf bij jezelf. De verhalen van anderen kunnen je laten zien wat er allemaal mogelijk is, zowel positief als negatief. Haal eruit wat je ervan kunt leren en laat los wat je niets brengt. Iedereen zit hier met het verlangen hier iets positiefs uit te halen. Om die rust te gaan vinden. Dus stimuleer elkaar positief voor zover dat binnen je mogelijkheden ligt. Je kunt zelf enorm leren door een ander te helpen de positieve kanten te zien. Door anderen te wijzen op de positieve dingen. Als je een ander helpt positiviteit te zien, ga je er voor jezelf ook beter in worden.

Want zeg eens eerlijk. Wanneer voel jij je beter? Als een ander bevestigt hoe rot de situatie voor je is of hoe zwaar je het hebt? Of wanneer een ander je wijst op je kracht en de dingen die je goed doet? Ongetwijfeld het laatste! Jullie hebben allemaal de kracht gehad om te kiezen voor verandering, om je in te schrijven voor deze cursus. Daarmee neem je het leven in eigen hand en kies je voor verandering. Wauw!

Liefs, Sandra