Het geheim van de stresskip

Heel vaak gebruiken we uitdrukkingen, zonder ons af te vragen waar het nu precies vandaan komt. Wat is een stresskip? Als jij de omschrijving van een stresskip zou moeten geven, wat zou je dan zeggen?

Als je de betekenis opzoekt op internet, dan krijg je omschrijvingen als:

  • zenuwpees
  • iemand die niet goed met stress om kan gaan
  • iemand die veel last heeft van stress

 

Waarom een stressKIP? Waar komt dat vandaan?

 
Sinds een jaar hebben wij kippen en ik kan je nu exact vertellen waar het vandaan komt 😉

Daarbij wil ik eerst zeggen dat kippen echt super leuke dieren zijn. We hebben zijdehoenders gekozen vanwege hun knuffelbaarheid. Zodra de achterdeur open gaat, staan de kippen met zijn 3-en te trappelen bij het hekje om aandacht en om geaaid te worden. Echt geweldig!!

In dezelfde ren hebben wij naast de 3 kippen ook 2 konijnen. Ze leven samen in 1 ren en dat gaat echt super goed. We hebben onze eigen mini kinderboerderij in de achtertuin. We genieten van hun gezelligheid en knuffelen ze graag en als bonus leggen de kippen ook nog heerlijke eieren.
 

Paniek!

 
Soms kom ik thuis en dan hoor ik al direct dat er paniek in de ren is… Dan ga ik naar de beestjes toe en zijn de kippen compleet van slag. Dan lopen ze op hoge poten, maken een boel kabaal en de stress druipt van ze af. Als je dat ziet begrijp je direct wat een stresskip is…

En wat is er dan helemaal aan de hand? De konijnen hebben hun voerbak omgegooid… Het voer ligt ernaast. Ze kunnen nog steeds eten, alleen moeten ze het voer dan van de bodem van het hok pikken in plaats van uit de voerbak. Dat is het… helemaal niet ernstig! Alleen die kippen zien geen oplossing, ze gaan helemaal op in het probleem. Ze zien alleen maar de omgevallen voerbak. Paniek!!

Dus als wij iemand een stresskip noemen, dan gaat die persoon compleet op in de stress. We zien geen oplossing meer. We denken niet meer in oplossingen, alleen maar in het probleem of problemen.
 

Denken in problemen of in oplossingen?

 
Dat is exact wat ik leer in mijn programma’s, om te herkennen dat je in de rode “probleemcirkel” zit en dat je mag leren in oplossingen denken, in de groene cirkel te denken. Om te leren herkennen dat je opgaat in het probleem en dat dit je probleem NOOIT op zal lossen. De oplossingen zitten ALTIJD in de groene cirkel, in de oplossingen cirkel.

Wil jij ook leren HOE je steeds vaker in oplossingen kunt gaan denken?
Wil je leren hoe je jouw kwaliteiten in kunt gaan zetten om tot oplossingen te komen?
Wil je leren hoe je tijdens een hectische dag de rust kunt bewaren?
Wil je leren op zo’n manier te communiceren dat je meer gedaan krijgt van de mensen om je heen?
Wil je leren om jouw grenzen te stellen, zodat stress minder vaak voor komt?

Als dit voor jou een dikke YES is, dan ben je van harte welkom bij Vrouwenpower! Ik leer je om stress los te laten en in jouw vrouwenpower te stappen. In drie super leerzame dagen geef ik je heel veel informatie én ga je direct oefenen, zodat de verandering direct kan starten.

Maarrr, let op… er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar. Alleen de eerste 8 vrouwen die “ja, ik doe heel graag mee” zeggen kunnen meedoen! Ga nu naar http://succesvolinbalans.nl/vrouwenpower-training/ om je aan te melden.

Liefs,

Sandra_4