Stresskip of sierlijke zwaan?

Waar denk jij aan als je een zwaan ziet of als je aan een zwaan denkt? Voor mij is een zwaan een prachtig, sierlijk dier. Een dier dat heel erg goed haar grenzen kan bewaken, dat ontzettend trouw is aan haar gezin en een dier dat altijd stabiel en sierlijk oogt, een dier dat precies weet wie ze is en wat ze doet.

Daarentegen een kip is een dier dat eenvoudig in de stress schiet. En als er eenmaal stress is, dan ziet ze ook niets anders meer. Dan gaat ze compleet op in de stress en ziet geen oplossingen meer. Ze rent om haar gezin heeft ‘als een kip zonder kop’. Ze pikt wat om zich heen in een poging grenzen te bewaken. Is de stress opgelost dan is ze weer aaibaar en krijgt ze graag aandacht.

Op wie lijk jij meer, op de sierlijke zwaan of op de stress kip?

Want mensen zijn ook heel goed in stressen en piekeren, in de oplossingen uit het oog verliezen en compleet op gaan in de drukte en de stress.

En er zijn ook mensen die met een glimlach alle ballen in de lucht houden, die heel goed hun grenzen kunnen bewaken en elegant en sierlijk door het leven gaan. Ze denken in oplossingen en zijn in balans.

Is oplossingsgericht denken hetzelfde als positief denken?

NEE! Het is leren met rottige situaties om te gaan, het leven is nu eenmaal niet altijd leuk. We zijn geneigd om, als er iets gebeurt dat we niet leuk vinden, om over de situatie te gaan piekeren. Om in dat probleem te blijven hangen. Soms ook om medestanders te zoeken die het ook stom vinden. In elk geval blijven we in de probleemcirkel.

Zoek eerst de rust in jezelf op. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te mediteren, te gaan sporten, een wandeling te maken of via een techniek de stress los te laten. Dan kun je daarna je afvragen “wat zijn mijn opties?” En welke van die opties zou ik willen bereiken? Welke van de opties zet ik in mijn groene cirkel, in mijn oplossingencirkel? En welke acties zijn er nodig om deze oplossing te bereiken?

ACTIE is nodig!

Zonder actie geen resultaat! We kunnen hopen dat de bui overwaait. We kunnen zielig op de bank gaan zitten of onder de wol kruipen. Maar dit lost niets op! Voor positieve resultaten is actie nodig. Als je geen actie onderneemt dan kruip je in de slachtofferrol en dat is nu juist de rol die je geen geluk gaat brengen. Dus word kapitein, de kapitein op jouw schip, de leider in jouw leven. Kies voor oplossingen, kies voor jouw geluk!

Zitten stress en balans in de genen of is het te leren?

Balans is te leren! De één is wat gevoeliger voor stress dan de ander, maar er zijn maar heel weinig mensen die positief geboren worden. Het is een keuze. Ik was vroeger echt een enorme stress kip en nu voel ik mij echt veel meer die sierlijke zwaan. Ik heb GELEERD om mijn grenzen te bewaken en om te denken in oplossingen, om de rust te bewaren en het geluk in mijzelf te vinden.

HOE leer je dat?

Aanvankelijk hoopte ik het te leren in boeken en artikelen op internet. Herken jij dat ook? Dat je heel veel artikelen en boeken leest?

Ik heb ervaren dat je er wel inzichten door krijgt, maar dat het implementeren vaak toch lastig is, de grote verandering waar ik op hoopte bleef uit. De ECHTE verandering kwam pas toen ik ging investeren in trainingen. Ik kwam erachter dat je oefeningen, reflectie en feedback nodig hebt om tot echte verandering te komen.

Het is inmiddels 2,5 jaar geleden dat ik ben gestart met het volgen van trainingen en opleidingen. Dus drie jaar geleden was ik nog die stresskip, een hele grote stress kip zelfs! En zie eens hoe ik nu in het leven sta! In niets ben ik meer die persoon van toen. Ik doe ook niets liever dan mijn kennis en vaardigheden overdragen, want ik gun iedereen deze rust en balans.

Hoe lang duurt het voor ik verandering zie?

Inmiddels weet ik dat vrouwen die Vrouwenpower of de DroomLeven Training volgen in 3 maanden een enorme transformatie doormaken. Stuk voor stuk geven ze aan dat ze veel positiever en blijer in het leven staan. Op de website kun je hun lovende recensies terug lezen.

Dussss jij kunt sierlijk en elegant de zomer in!

Vrijdag 14 april start Vrouwenpower, de ultieme training waarin ik je leer de stress en het piekeren te stoppen. Waarin ik je leer om je grenzen te gaan voelen, stellen en bewaken. Ik leer je om jouw omgeving minder invloed op jouw geluk te laten hebben en zelf verantwoordelijkheid te nemen. Om op zo’n manier te communiceren dat je juist MEER gedaan krijgt van de mensen om je heen EN een liefdevollere band met je naasten krijgt.

Als jij klaar bent met de stresskip, als jij klaar bent voor verandering, meld je dan aan voor Vrouwenpower. Je bent van harte welkom! http://succesvolinbalans.nl/vrouwenpower-training/

Liefs,

Sandra_4